50 felett sem késő változtatni
Minél több információ vesz körbe minket, annál nehezebb eldönteni, melyek alapulnak tévhiteken, mítoszokon és melyek valódi tényeken. Így van ez a technológiai fejlődéssel kapcsolatban is, amellyel sokak szerint az idősebb korosztály nehezebben tud lépést tartani. De valóban így van ez? Nézzük, mit mondanak a tények.
Tovább a cikkre
Mítosz vagy valóság – mutatjuk az igazi mellélövéseket!
A focinál nincs objektívebb játék: csak annyit kell tudni róla, hogy az a csapat nyer, amelyik több gólt rúg. Emberek milliárdjai gondolják így, miközben alig akad sportág, amelyet több tévhit övezne.
Tovább a cikkre
Van új a Nap alatt – tények és tévhitek a napozásról
Mindannyian tudjuk, hogy a Nap nélkül nincs élet, mégis rengeteg a mítosz és a félreértés az életadó, de időről időre változó intenzitású és hatású napsugárzással kapcsolatban. De melyek ezek a tévhitek, és szabad-e rájuk hagyatkozni, ha az egészségünkről van szó?
Tovább a cikkre
A három leggyakoribb félreértés a dohányzással kapcsolatos ártalomcsökkentésről
Minden alkalommal, amikor egy innováció eredményeként előrelép a technológia, megjelenik a bizonytalanság és elszaporodnak a félreértések.
Tovább a cikkre
Az ártalomcsökkentés széles skálán mozog - az egészségedről te döntesz!
Hajlamosak vagyunk a betegségekre valamiféle kivédhetetlen sorscsapásként tekinteni, pedig a tudomány tényei és a számok egészen mást mutatnak: a személyes döntéseinknek, a tudatos választásainknak meglepően nagy hatásuk van az egészségünkre.
Tovább a cikkre
Az életmódváltás nemcsak arról szól, hogy holnaptól sportolok és egészségesebben étkezem
Egészséges étkezés, leszokás a cigarettáról, rendszeres mozgás – legyen január elseje vagy augusztus közepe, új szokásokat kialakítani és a meglévő károsakról lemondani nem egyszerű.
Tovább a cikkre